Книги идеални за четене през студени дни

 

След като е отминала празничната еуфория, а времето е студено и вечерите - тъмни, някак естествено е тези месеци да са изключително подходящи за чаша топъл чай (чаша вино), меко одеяло, ароматна свещ и книга в ръка… поне за половин час на вечер, за който ще релаксираме, ще се потопим в друг свят и ще се насладим на време само за нас и на разговор с книгата, която държим в ръка..

 

Когато става въпрос за идеалното време за четене на книги всеки запален книголюбител ще ви каже, че всеки сезон е именно такъв, и всяка книга е подходяща, стига да отговаря на нашето настроение и на това, което в момента ни привлича. А зимата си подхожда с трилъри и по-сложни сюжети, в които да се потопим.

 

След като изяснихме защо студените дни са като че ли създадени да бъдат преживени с книга в ръка (и наваксване с рафта с книги, който все чака да бъде прочетен), ние бързаме да ви дадем нашите предложения, на които да обърнете внимание още тази зима. Ако решите да изберете книгите на английски език, това ще ви донесе допълнителни бонуси като усъвършенстване на вашите познания и лексикален запас, а когато приятното бъде съчетано с полезното - тогава резултатите са най-удовлетворяващи. 

 

Apples Never Fall, Liane Moriarty

 

“She made the right choice for the girl she was then.”

― Liane Moriarty, Apples Never Fall

 

 

От автора на бестселъри на Ню Йорк Таймс, роман, който отправя поглед към брака, семейството и как хората, които най-много обичаме, могат да ни наранят най-силно.

 

Apples Never Fall е история за семейство Дилейни - родителите Стан и Джой, които предизвикват завистта на всичките си приятели. Те притежават популярна тенис академия, страхотни са на корта, а извън него са свързани от силна химия помежду си.

След петдесет години брак са готови да започнат своите “златни години” на живота си и продават успешната си тенис академия.

Четирите деца на семейството са Ейми, Логан, Трой и Брук, всички постигнали успехи на тенис корта, но не и достатъчно, за да станат тенис звезди. Вече са пораснали и развиващи се в своите сфери, с чудесни възможности пред тях.

Една вечер непозната на име Савана чука на вратата на Стан и Джой, ранена след кавга със своя приятел. Семейство Дилейни щедро ѝ предлагат помощта си и добротата си, но дали Савана иска само това?

 

Докато един ден Джой мистериозно изчезва, а Савана не може да бъде намерена - единствения заподозрян остава Стан. Има ли какво да крие той? Две от децата на Дилейни смятат, че баща им е невинен, а две не са толкова сигурни в това. Докато идва момента, в който всички ще започнат да преразглеждат общата си семейна история и да я виждат в нова светлина.

 

The Atlas Six, Olivie Blake

 

“The problem with knowledge, is its inexhaustible craving. The more of it you have, the less you feel you know”

― Olivie Blake, The Atlas Six

 

“We are the gods of our own universes, aren't we? Destructive ones.”

― Olivie Blake, The Atlas Six

 

Опасни интриги и смъртоносни тайни се вихрят около шестима амбициозни млади магьосници, които се състезават за влизане в тайно общество.” Kirkus Review

 

Александрийското общество е най-важното тайно общество на магически академици, най-добрите в света. Техните членове са пазители на изгубени знания от най-великите цивилизации на древността.

Всяко десетилетие само шестте най-уникално талантливи магьосници са избрани да станат част от него. А тези, които си спечелят място сред тях, ще си осигурят живот на богатство, власт и престиж отвъд най-смелите им мечти.

Когато кандидатите са вербувани от мистериозния Атлас Блейкли, им се казва, че трябва да прекарат една година заедно, за да се класират за посвещение. През това време ще им бъде разрешен достъп до архивите на Обществото и ще бъдат оценени за техния принос към тайнствените области на знанието. Казват им, че петима ще бъдат инициирани. Един ще бъде елиминиран. Ако успеят да се докажат като най-добрите, те ще оцелеят. Повечето от тях.

 

 

"The Atlas Six introduces six of the most devious, talented, and flawed characters to ever find themselves in a magical library, and then sets them against one another in a series of stunning betrayals and reversals. As much a delicious contest of wit, will, and passion as it is of magic, this book is half mystery, half puzzle, and wholly a delight." ― Holly Black, New York Times bestselling author of The Book of Night

The Maid, Nita Prose

 

“Excellent and totally entertaining . . . The most interesting (and endearing) main character in a long time.”—Stephen King

 

ЕДНА ОТ ДЕСЕТТЕ НАЙ-ДОБРИ КНИГИ НА ГОДИНАТА: Reader’s Digest

ЕДНА ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ КНИГИ НА ГОДИНАТА: The Washington Post, The Guardian, Glamour, Elle, PopSugar, Newsweek, Mental Floss, She Reads, Kirkus Reviews

 

***В процес на разработка като основен филм, продуциран от и с участието на Флорънс Пю.

 

Моли Грей не е като всички останали. Тя се бори със социалните умения и разбира погрешно намеренията на другите. Баба ѝ тълкува света вместо нея, кодирайки го в прости правила, по които Моли може да живее.

Откакто баба й почива преди няколко месеца, двадесет и пет годишната Моли се справя сама с трудностите в живота. Tя се хвърля с удоволствие в работата си като камериерка в хотел. Нейният уникален характер, заедно с обсебващата й любов към чистенето и правилния етикет, я правят идеална за тази работа. Тя се наслаждава да облича свежата си униформа всяка сутрин, да зарежда количката си с миниатюрни сапуни и бутилки и да връща стаите за гостите в Regency Grand Hotel до състояние на съвършенство.

Но подреденият живот на Моли е преобърнат в деня, в който тя влиза в апартамента на скандално известния и богат Чарлз Блек и го намира в състояние на безпорядък, а самия г-н Блек мъртъв в леглото си. Преди да разбере какво се случва, необичайното поведение на Моли кара полицията да я набелязва като основен заподозрян. Тя бързо се оказва уловена в измамна мрежа, която няма представа как да разплете.

За щастие на Моли, приятели, които тя никога не е знаела, че има, се обединяват с нея в търсене на улики за това, което наистина се е случило с г-н Блек, но ще успеят ли да намерят истинския убиец, преди да е станало твърде късно?

Подобна на улика мистерия в заключена стая и стоплящо сърцето пътешествие на духа, The Maid изследва какво означава да си същият като всички останали, но същевременно напълно различен – и разкрива, че всички мистерии могат да бъдат решени чрез връзка с човешкото сърце.

 

 

The Paris Apartment, Lucy Foley

 

„”Парижкият апартамент” е зареждащ, очарователен трилър, който ще накара всички да гледаме малко скептично на съседите, независимо къде живеем.“ - Reader Review

 

В The Paris Apartment  Луси Фоли кани читателите да изследват една по-тъмна страна на Града на светлината. Проследява млада жена, която избягва от сътресенията в личния си живот и се приютява в дома на брат си в луксозна парижка жилищна сграда. The Paris Apartment  ще ви поднесе свят на интриги, където всеки е заподозрян и нищо не е така, както изглежда. История за подозрение, тайни и убийство, всичко това на фона на очарователния Париж.

 

Светската личност – Симпатягата – Алкохоликът – Момичето на ръба – Портиерът

 

 

Всеки е съсед. Всички са заподозрени. И всеки знае нещо, което не казва.